Introductie 

Duikteam Everybody can Dive

 

Waar staat het duikteam voor: Als lid van het duikteam help je er aan mee om mensen met een beperking een duikervaring te verschaffen. Dit kan op verschillende manieren. 

Binnen ons duikteam zijn er instructeurs beschikbaar die de eindverantwoordelijkheid hebben over een introductie duik of over een opleiding die iemand met een beperking doet. Elke instructeur heeft in het water minimaal 2 duikers bij zich. 1 van die twee duikers is minimaal Dive Masters, soms vragen we een 2de Dive Master mee, met een aanvullende opleiding Duikpartner (meer weten over de duikpartner, klik hier). De tweede die mee gaat hoeft geen duikopleiding te hebben maar is minimaal een Oppervlakte Assistentie Specialist. (voor meer informatie over de Oppervlakte Assistentie Specialist, klik hier

Waarom altijd in deze formatie. Afhankelijk van de beperking heeft de instructeur hulp nodig van het klaar zetten en opbouwen van de duik equipement tot aan het herhalen van duik skills. Ook bij terugkomst dient alles schoon gemaakt te worden en dat kan de duik instructeur met met diegene met een beperking niet allemaal alleen. Kortom vele handen maakt licht werk.