Over ons....Brevet Open Water PADI

In 2000 zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met het duiken. Op een vakantie een vakantie op de Dominicaanse Republiek en om wat specifieker te zijn Punta Cana. Na het behalen van dit certificaat gingen we eigenlijk elke vakantie een duik maken. Gewoon omdat het leuk is. 

In 2015, werd het anders. Levend op het prachtige eiland Bonaire, Divers Paradise. Werd het duiken meer en meer. Tijdens de vele leuke en ontspannende duiken kreeg ik het gevoel dat ik meer kennis wilde over de duiksport. In Nederland ben ik lang volleybal trainer geweest en de combinatie van trainer (lees instructeur) in de duikwereld stond al langer op mijn bucket lijst. 

De keuze was dus snel gemaakt. Ik wilde duikinstructeur worden. In de zoektocht naar een duikschool die, die wens voor mij kon verwezelijken werd mijn eerste zoektocht. Dan kom je er achter dat de duikwereld meer is dan alleen PADI. Uit eindelijk heb ik gekozen om duikinstructeur te worden voor Wolrd Organisation for Scuba Divers en om daarna door te gaan via een cross-over naar International Association for Hanidcapped divers, want zeker dat laatste leek me een enorme leuke uitdaging.

In oktober 2017, na het behalen van de certificaten voor WOSD en IAHD kwam al snel het idee op om verder te gaan als zelfstandig duikinstructeur. Er zijn vele duikscholen en centra's over de wereld en iedereen werkt heel hard om het de gasten naar de zin te maken. Everybody can Dive wil het graag klein houden zodat elke gast de aandacht krijgt die het nodig heeft om veilig over te wereld te kunnen duiken met voldoende kennis en zelfvertrouwen. Onze groepen zijn nooit groter dan 4 en je behaald pas je certificaat als we allemaal tevreden zijn met de kennis en kunde.