Onze Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

East Coast Diving

 

Bonaire East Coast Diving is a specialized dive operation on the famous east side of Bonaire and we’ll be happy to share it with you. We’ll take you out for a different – better! – dive experience. Expect to see the most exciting creatures Bonaire has to offer, which you can hardly find on the leeward side of the island. Spotted eagle rays, stingrays, sharks, green moray eels, and lots of turtles are no exception on the east coast! On top of that, don’t forget to take a good look at the unspoiled coral formations that cannot be found elsewhere around the island. Are you excited but asking yourself how to make it all happen? Check this out!

Bonaire East Coast Diving is the proud owner of the only boat on Bonaire that is especially designed for the east coast of the island. Our Zodiac Hurricane 920 is a custom build military RIB, powered by two 250hp Yamaha outboard engines, equipped with all the necessary safety gear. This makes it possible to offer an exciting and new experience for all levels of divers. A removable dive door on the side of the boat makes it possible to hang a ladder in the water so you can easily get back into the RIB, even in rough seas. Easy entry, easy exit, and above all very relaxed!

Still not convinced? Our crew is a bunch of fun, passionate and professional divers with years of experience in the industry and on the island. Although safety comes first, they will do their utmost best to make your trip with Bonaire East Coast Diving both fun and unforgettable. The large number of repeating guests confirms the story and more importantly, tells you to put it on top of your “to do” list. Make your reservation right now and come and see what it’s all about, you won’t regret it, that’s a promise!

Your full-service dive resort on Bonaire !!

 

Bij Stay and Dive willen wij niets anders dan jouw beste duikbuddy zijn. We willen het duiken zo plezierig mogelijk voor je maken en doen er alles aan om je optimaal van je duik te kunnen laten genieten, ongeacht je duikervaring.

Stay and Dive staat voor: 
Vlot, vriendelijk, behulpzaam, klantgericht, gepassioneerd, kwaliteit en betrouwbaar. We helpen je graag genieten van het moois dat Bonaire te bieden heeft onder water en denken daarbij ook aan diegene(n) uit het gezelschap die niet duikt. 


Jouw nieuwe beste duikbuddy
Met ruim 25 jaar ervaring in de duiksport en ruime kennis van het eiland, kunnen wij je helpen het meeste uit je duikervaring te halen. Of je nu een duik wilt maken tijdens je vakantie op Bonaire of je woont op het eiland en je bent dol op duiken, het is onze missie om je zo snel mogelijk, goed voorbereid, het water in te krijgen. 


Van harte welkom bij Stay and Dive.

Onze Partners

Tijdens onze vele trips hebben we verschillende andere organisaties en bedrijven leren kennen. Met een aantal hebben we een partnerschap afgesproken. Hier onder vindt u onze partners.

Klik op een van de banners en u ontvangt meer informatie over de desbetreffende partners.

Stay & Dive Bonaire

 

Divecenter New Atlantis

 

Bonaire East Coast Diving

     
     

 

Wat onze gasten van ons zeggen

Zittend achter een lekkere Polarcita (biertje) aan de bar. Kwam ik in gesprek met Martin. Martin is duik instructeur en vertelde prachtige verhalen over de Oost kust van Bonaire. Wij (ik en mijn vrouw) wilde daar graag een duik maken maar het werd ons afgeraden omdat zonder een expert te doen. Die expert hadden we gevonden ... Martin... We besloten om de volgende dag te gaan kijken of het mogelijk zou zijn om aan de oost kust van Bonaire een duik te maken. Martin vertelde als het niet mogelijk zou zijn om daar het water te betreden dat hij een andere oplossing zou hebben om toch langs het koraal van de oost kust te duiken.

Read more


18th January, 2018

Wij hadden onze vakantie geboekt op Bonaire. Ik had mijn open water brevet al en wilde wel graag duiken op Bonaire. We waren samen met vrienden op vakantie en die wilde dit ook graag gaan doen. Tijdens ons verblijf op Bonaire kwamen we in gesprek met Martin. Martin vertelde dat hij woonde en werkte op Bonaire als duikinstructeur. Uiteraard kwam al snel de vraag op tafel wat gaat het kosten als we een Introductie duik gaan maken met jou. Martin gaf een prachtige prijs af van $85,-- per persoon en inclusief een renewal voor mij. Martin zou dan bij ons vakantiehuisje komen met de spullen want daar was een zwembad aanwezig. Tijdens de intro in het zwembad en in oceaan hebben we een prachtige tijd gehad. Het was relaxed en Martin nam de tijd voor je. Kortom een super duik.... Voor een guided dive kan ik Everybody can Dive zeker aanbevelen. 

Thanks Martin

Read more


18th January, 2018

Duiklog | WOSD

Eagle Ray

0

Eagle RayMulti Level Deep Dive

Soms heb je van die momenten die je niet snel vergeet. Tijdens een van onze opleidingen, Multi Level Deep Dive was het weer zover dat we aan de Oost kust van Bonaire konden doen. De gemiddelde diepte aan de Oost kant is ongeveer 35 meter, wil je dieper dat kan maar dan zie je alleen maar zand. 35 meter is natuurlijk een mooie diepte en eigenlijk hoef je niet zo diep. In de opleiding Multi Level Deep dive gaan we naar 40 meter en ga je in etappes terug.

In de jaren dat ik nu duik heb ik maar weinig gebruik gemaakt van de diepte duiken maar het is erg handig op de kennis te hebben zeker als je op meerdere plekken van de wereld je duiken maakt want niet overal is het zo makkelijk duiken als op Bonaire. Op Bonaire heb je eigenlijk aan je Open Water brevet meer dan genoeg. Toch adviseer ik altijd een specialty Multi Level Deep Dive. Het geeft je namelijk meer kennis in je eigen veiligheid.

Social Share:

Comments

Lees meer...

Jeugdopleiding Noah

Social Share:

Comments

Kleine mannetjes worden groot....

Wat is er leuker voor een duikinstructeur dat je iemand mag opleiden en ziet dat je leerling stappen maakt in het proces. Voor mij, als instructeur is het opleiden van de jeugd fantastisch. Ik sta dan ook altijd met mijn neus vooraan als er een jonge dame/man komt in de categorie 8 jaar tot en met 14 jaar. De hersenen zijn nog volledig in ontwikkeling en ze pakken super snel informatie op zeker als ze het leuk vinden. In de jeugdopleidingen van Everybody can Dive hebben we dan ook gekeken naar hoe we de jeugdopleiding en de eisen er van die gesteld worden door WOSD (wat moet iemand kunnen) kunnen samenvoegen. Een extra dimensie voor onze jeugdige duikers. Naast de saaie theorie die helaas ook bij het duiken hoort hebben we onze zwembad sessies speciaal verder ontwikkeld en krijgen ze allerlei oefeningen in het water. Zoals het oppikken van ringen, een parcour zwemmen maar ook het achterover van een matras af. Allemaal dingen die kinderen leuk vinden om te doen en te wennen aan de duik equipement die hij/zij mee heeft.

Social Share:

Comments

Lees meer...

Duiklog | Everybody can Dive

Mijn aller eerste duik | Punta Can Dominicaanse Republiek

Social Share:

Comments

Barcelo Bavaro Beach Resort | Punt Cana Dominicaanse Republiek

Daar ga je dan voor het eerst richting de Caribean voor een vakantie. Ondertussen heb ik de mooie leeftijd bereikt van 25 jaar, klaar met mijn studie, leuke vriendin en een vakantie All-inclusief op de Dominicaanse Republiek. Ik zou zeggen beter kan het niet worden. Al liggend op een stand bedje, kijkend naar het kraakheldere water en prachtige witte standen. In de ene hand een cocktail, het is toch al decadent met al die witte stranden en palmbomen en aan de andere kant mij mooie vrouw. Terwijl ik daar zo zit zie ik mensen met een een cilinder en jacket in het zwembad aan het werk. 

Nu is het zo dat dat ik niet echt iemand ben die stil kan zitten dus ik dacht dat wil ik ook, niet wetende wat me allemaal te wachten stond dus ik loop naar het kantoortje of eigenlijk een houten hutje om een palmboom gebouwd en ik vraag om informatie. De vriendelijke dame, die daar staat legt me uit dat in het zwembad mensen bezig zijn met een introductie duik. Daarnaast verteld ze dat er een mogelijkheid bestaat om een brevet te halen en dat je met dat brevet overal te wereld mag duiken. Ik vraag naar de prijzen en schrik eigenlijk een beetje maar goed het lijkt me super om te doen dus waarom niet. Ik betaal de $ 400,-- en de volgende dag zullen de lessen starten.

Social Share:

Comments

Lees meer...

Three Corners Sunny Beach | Hurghada Egypte

Social Share:

Comments

Een greep uit het verleden | 2013

 

Een greep uit het verleden:

Tijdens een vakantie in Egypte aan de Rode Zee kun je als duiker natuurlijk niet de hele dag je voeten op het land houden. De Rode Zee lacht je toe en natuurlijk moet je dan het water in. Op het resort waar we op vakantie waren was er ook een duikschool. Eerder hadden we al een rond vaart gemaakt met een boot en waren dolfijnen tegen gekomen. De Rode zee lachte dus nog meer om een duik te gaan maken. 

Mijn laatste duik voor deze duik was al een half jaar geleden dus het werd tijd om eerste nog even te oefenen in het zwembad volgens de dive master. Ik vond het goed dus als eerste maar even het zwembad in. Nadat hij ervan overtuigd was dat het allemaal wel goed zat gingen we onze spullen aan boord brengen van een dingy. De dingy zou ons gaan brengen naar een plek waar we konden duiken. Het duikhorloge werd ingesteld en de spullen nogmaals gecontroleerd en voor ik het door had waren we al onderweg. 

Social Share:

Comments

Lees meer...

Duiklog | IAHD

Open Water Brevet | Andi & Maria | Deel 2
Social Share:

Comments

Diving with IAHD

 

Nadat de zwembad sessie's erop zaten en voor het eerst het open water betreden werd, gingen er natuurlijk zoals voor iedereen een aantal zenuwen door het lichaam van Andi & Maria. Het is net als voor iedereen die voor het eerst het open water betreed in een duikuitrusting even spannend. 

Als instructeurs hadden wij in onze opleiding al een duik gemaakt met onze benen bij elkaar gebonden zodat we enigzins konden ervaren wat iemand met een dwarsleasie voelt of eigenlijk niet voelt. De ervaring dat je alleen maar met je armen iets kunt en volledig afhankelijk bent van je jacket en van de instructeurs is een hele opgave. Nu hadden wij het geluk in onze opleiding dat wij al een goed neutraal drijfvermogen konden creëren. Het was dan ook dat we met Maria begonnen te oefenen op een neutraal drijfvermogen want onder geen voorwaarde mogen haar benen de bodem raken want een wondje herstelt heel moeilijk of helemaal niet. 

Social Share:

Comments

Lees meer...
Voor het eerste het open water in | Maria & Andi
Social Share:

Comments

Voor het eerst op Bonaire......

 

01 oktober 2017

Vandaag is de dag dat we beginnen met een opleiding IAHD, Open water. Uit Duitsland overgekomen Maria & Andi en hun dochtertje van 1 jaar zijn gearriveerd op de duikschool. We maken op Bonaire gebruik van de locatie van Stay & Dive. Stay & Dive Bonaire is al vanaf het begin een partner van ons. De locatie is prachtig gelegen in de buurt van het centrum van Kralendijk en verschillende duikspots in de omgeving waar we makkelijk te water kunnen. In het complex zijn speciaal kamers gemaakt voor mensen met een beperking en het les lokaal, dat lekker in de zon ligt is goed toegankelijk voor iedereen. De lessen starten met kennis vergaren over het duikmasker, de cilinder en de overige equipement die we tijdens het duiken gebruiken. We hebben een speciale oppas geregeld voor de kleine die lekker in het zwembad zit terwijl Maria en Andi druk bezig zijn de boeken te bestuderen en ook nog een oogje in het zeil kunnen houden. De lessen worden in het Duits gegeven en gedeeltelijk in het Engels op verzoek van Andi en Maria.......

Social Share:

Comments

Lees meer...

Duiklog | DAN

Reddingsduiker..

Social Share:

Comments

ReddingsduikerReddingsduiker

Daar gaan we dan. De eerste opleidingen zitten er op, zelfstandig duiker, onderwater navigatie, multi-level diepduiker. Ze zijn allemaal binnen. Het was de afgelopen weken hard studeren om alle theorie in mijn hoofd te stoppen en daarnaast elke dag 2 keer in het water te liggen en de oefeningen goed uit te voeren maar het is gelukt. 

Nu komen er andere tijden aan. Heel lang geleden heb ik eens een E.H.B.O. cursus gevolgd terwijl ik bezig was om Trainer 4 voor de volleybal te halen. Nu komen andere tijden want duiken is een veilige sport als je, je maar aan de regels houdt en dat is natuurlijk voor veel aspecten zo. Om je goed aan de regels te kunnen houden is het makkelijk om ook de theorie er achter te kennen en te herkennen wanneer er iets gebeurd. Er zijn verschillende soorten van gevaren die je als duiker kunt tegen komen. Een eerste is iemand die geen perslucht meer heeft (beetje verkeerde planning van je duik, je materiaal niet goed getest) maar geloof me het gebeurd of een duiker die in paniek raakt of nog gekker "een duiker die vissen aan het voorzien is van perslucht" Ja, geloof me het gebeurd allemaal.

Social Share:

Comments

Lees meer...

Fotoboek | Algemeen

IMG-20170607-WA0010.jpg

Onze duiklocaties

contentmap_module

Duiklog | PADI

Eerste ervaring met PADI

Social Share:

Comments

Professional Association of Diving Instructors (PADI)PADI

 

Wie kent PADI nu niet? Padi is de grootste duikorganisatie van de Wereld en ook wel de bekendste. Op 09 september 2000 heb ik mijn eerste PADI certificaat behaald. Waarom? Geen idee waarom ik PADI heb gekozen waarschijnlijk omdat er op dat resort alleen PADI werd aangeboden. Ik was namelijk op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Zoals velen van ons  behalen we onze eerste certificering op een vakantie omdat we er daar veel met duiken in aanraking komen. Net zoals ik.....

In 2015 verhuisde ik naar het "Divers Paradise" Bonaire. Of eigenlijk, ik ging er op vakantie en duiken op Bonaire is een unicum voor mensen die van duiken houden. Zo vind je op alle hoeken van de straat wel een duikshop met verschillende prijzen voor de huur van equipement, duik cilinders enz enz enz... Wat je er niet vindt is dat de prijzen verschillen deze liggen zo dicht bij elkaar dat het weinig verschil maakt qua kosten. Wel in service... en dat was voor mij erg belangrijk. 

Aangezien ik duiken er leuk vindt ben ik verder gaan kijken naar de verschillende manieren waarop de vele duikorganisaties hun opleidingen aan bieden. Ik heb gekeken bij SSI, WOSD, TDI en PADI. Er zit niet heel veel verschil in het aanbieden van de opleidingen toch zijn er duidelijk veel verschillen tussen alle organisaties. Het gaat er om dat je een organisatie pakt die bij jou past. PADI is een wereldwijd erkent certificaat en overal te wereld kun je er mee duiken, SSI heeft dezelfde voorwaarden, WOSD heeft dit ook. 

Social Share:

Comments

Lees meer...
Go to top
Template by JoomlaShine