Logo DAN DFRVoor alle 'hulpverlenende' opleidingen binnen WOSD die niet onder duikopleidingen vallen, gebruiken we de opleidingen van DAN (Divers Alert Network). Tijdens deze opleidingen wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je Eerste Hulp dient te verlenen, hoe medicinale zuurstof toe te dienen of om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. WOSD is een volledig partner van DAN.

DAN biedt verscheidene duikgerichte Eerste Hulp trainingsprogramma’s aan. Omdat deze cursussen vaak afzonderlijk aangeboden worden, is er sprake van een herhaling van bepaalde informatie en vaardigheden.

Daarom heeft DAN ook diverse opleidingen waarbij twee of meerdere van de afzonderlijke opleidingen gecombineerd gegeven worden. Deze combinatie opleidingen stelt de cursist in staat om de informatie en vaardigheden van de DAN trainingsprogramma’s te leren, waarbij sprake is van een behoorlijke tijdsbesparing maar waarbij geen enkele vaardigheid wordt weggelaten.

Neem contact op met je instructeur om te ontdekken welke combinatie opleiding voor jouw het meest efficiënt is.

 

Voor alle 'hulpverlenende' opleidingen binnen WOSD die niet onder duikopleidingen vallen, gebruiken we de opleidingen van DAN (Divers Alert Network). Tijdens deze opleidingen wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je Eerste Hulp dient te verlenen, hoe medicinale zuurstof toe te dienen of om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. WOSD is een volledig partner van DAN.

De duiker veiligheidsopleidingen van DAN (Divers Alert Network) zijn opleidingen die de veiligheid en management behandelen van ongevallen die tijdens of direct na de duiksport kunnen voorkomen.

 

Logo DAN NEUROOn-site Neurological Assessment for Divers (NEURO)

De DAN On-Site Neurological Assessment for Divers is een opleiding waarbij je leert hoe je een neurologisch onderzoek dient uit te voeren bij een duiker met een mogelijke duikverwonding.
De informatie die hiermee verkregen wordt helpt de duiker te overtuigen van de noodzaak van zuurstof eerste hulp en helpt de duikarts te beslissen in de juiste behandeling.

 

Logo DAN OFAOxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (OFA)

De DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries, of Scuba Oxygen Provider, is een opleiding bedoeld om op te leiden in het herkennen van duikverwondingen en medicinale zuurstof eerste hulp te verlenen in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

 

Logo DAN ADVAdvanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (ADV)

De DAN Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries, of Advanced Oxygen Provider, is een gevorderden cursus en geeft extra training aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (OFA) cursus hebben afgerond.
Hij is bedoeld om Oxygen Providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals met de MTV-100) en/of de Ambu-Ballon (BMV).

 

Logo DAN MO2RMedical Oxygen Rebreather (MO2R)

De DAN Medical Oxygen Rebreather (MO2R) Training Module is een aanvullende trainingsmodule voor degene die de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus met succes hebben afgerond.
DAN Medical Oxygen Rebreather Providers worden getraind om die duikverwondingen te herkennen waarbij een MO2R systeem een effectieve methode kan zijn om eerste hulp met zuurstof te leveren, hoe het systeem in elkaar te zetten en eerste hulp met zuurstof te leveren met behulp van een MO2R systeem.

 

Logo DAN DMFDDive Medicine for Divers (DMFD)

Dive Medicine for Divers is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het beter begrijpen van duikfysiologie en duikveiligheid. Het omvat onderwerpen die normaliter niet aan bod komen tijdens de duikopleiding, zoals fitness voor duiken, veiligheidsplanning, allergische reacties en verplichtingen en consequenties voor hulpverleners.

Voor alle 'hulpverlenende' opleidingen binnen WOSD die niet onder duikopleidingen vallen, gebruiken we de opleidingen van DAN (Divers Alert Network). Tijdens deze opleidingen wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je Eerste Hulp dient te verlenen, hoe medicinale zuurstof toe te dienen of om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. WOSD is een volledig partner van DAN.

De algemene Eerste Hulp opleidingen van DAN (Divers Alert Network) zijn opleidingen die door elke persoon gevolgd kan worden en omhelsen de eerste levensreddende handelingen en vervolghandelingen bij een ongeval of ziekte.

 

Logo DAN BLSBasic Life Support (BLS)

De Basic Life Support cursus is een beginneropleiding bedoeld om mensen de eerste levensreddende handelingstechnieken aan te leren bij volwassen slachtoffers met levensbedreigende verwondingen, terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en / of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

 

 

 

Logo DAN AEDAutomated External Defibrillator (AED)

Deze cursus is een beginnerscursus, bedoeld om mensen op te leiden om de waarschuwingstekens van een plotselinge hartstilstand beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van BLS technieken en daarbij een Automatische Externe Defibrillator te gebruiken terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en / of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

 

 

 

Logo DAN FAFirst Aid (FA)

Een cursus die bedoeld is om mensen met een BLS-certificaat op te leiden om Eerste Hulp aan volwassen slachtoffers met niet-levensbedreigende verwondingen te verlenen. Hoewel de cursus opgezet is om samen met de DAN BLS cursus gegeven te worden, kan hij ook als extra module aangeboden worden aan mensen die al een DAN BLS brevet of een ander BLS certificaat volgens de ERC richtlijnen hebben. In een echte ongevalsituatie zijn de eerste Hulpvaardigheden de volgende stap na het verlenen van effectieve BLS.

Voor alle 'hulpverlenende' opleidingen binnen WOSD die niet onder duikopleidingen vallen, gebruiken we de opleidingen van DAN (Divers Alert Network). Tijdens deze opleidingen wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je Eerste Hulp dient te verlenen, hoe medicinale zuurstof toe te dienen of om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. WOSD is een volledig partner van DAN.

De water veiligheidsopleidingen van DAN (Divers Alert Network) zijn opleidingen die de veiligheid en management behandelen van ongevallen die tijdens of direct na het zwemmen in binnen of buitenwater kunnen voorkomen.

 

Logo DAN AQUATICOxygen First Aid for Aquatic Emergencies (AQUATIC)

Deze cursus, Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies, of Aquatic Oxygen Provider, is een oplediding bedoeld om mensen te trainen in het herkennen van mogelijke aan water gerelateerde verwondingen en om eerste hulp met zuurstof te verlenen terwijl men op de ambulance wacht en / of transport naar de dichtsbijzinde kliniek organiseert.

 

Logo DAN HMLIHazardous Marine Life Injuries (HMLI)

Deze cursus, First Aid for Hazardous Marine Life Injuries, is een beginnerscursus die bedoeld is om het algemene duik- (en geïnteresseerd niet-duik-) publiek op te leiden om gevaarlijke zeedieren te herkennen, mogelijke verwondingen door gevaarlijke zeedieren te herkennen, om eerste hulp te verlenen bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren en om verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.

 

Duiklog | DAN

Reddingsduiker..

0

ReddingsduikerReddingsduiker

Daar gaan we dan. De eerste opleidingen zitten er op, zelfstandig duiker, onderwater navigatie, multi-level diepduiker. Ze zijn allemaal binnen. Het was de afgelopen weken hard studeren om alle theorie in mijn hoofd te stoppen en daarnaast elke dag 2 keer in het water te liggen en de oefeningen goed uit te voeren maar het is gelukt. 

Nu komen er andere tijden aan. Heel lang geleden heb ik eens een E.H.B.O. cursus gevolgd terwijl ik bezig was om Trainer 4 voor de volleybal te halen. Nu komen andere tijden want duiken is een veilige sport als je, je maar aan de regels houdt en dat is natuurlijk voor veel aspecten zo. Om je goed aan de regels te kunnen houden is het makkelijk om ook de theorie er achter te kennen en te herkennen wanneer er iets gebeurd. Er zijn verschillende soorten van gevaren die je als duiker kunt tegen komen. Een eerste is iemand die geen perslucht meer heeft (beetje verkeerde planning van je duik, je materiaal niet goed getest) maar geloof me het gebeurd of een duiker die in paniek raakt of nog gekker "een duiker die vissen aan het voorzien is van perslucht" Ja, geloof me het gebeurd allemaal.

Social Share:

Comments

Lees meer...

Onze duiklocaties

contentmap_module

Duiklog | PADI

Go to top
Template by JoomlaShine