World Organisation for Scuba Divers

In het WOSD-systeem komen ook alle aspecten van de duikindustrie samen zodat je als duiker, als instructeur en als opleidingscentrum niet meer genoodzaakt bent om lid te zijn van verschillende organisaties of zaken te doen met diverse bedrijven. De hoofddelen die zijn vertegenwoordigd in WOSD zijn:

• Recreatieve opleidingen:
Hieronder vallen alle jeugd, basis en recreatieve specialty opleidingen. Onder dit deel kun je beginnen te leren met de duiksport en kan je je vaardigheden naar een hoger niveau brengen.

• Mindervaliden opleidingen:
Hieronder vallen alle opleidingen voor elke persoon die geen normale opleidingen kan volgen omdat een lichamelijke en/of (lichte) geestelijke handicap dit niet mogelijk maakt. Voor deze personen zijn er aangepaste opleidingen ontwikkeld.

• Technische opleidingen:
Hieronder vallen alle technische specialty opleidingen. In dit deel leer je duiken met een ander gas dan perslucht en/of leer je duiken in een object zoals bijvoorbeeld een grot of wrak.

• Medische opleidingen:
Hieronder vallen alle "medische" specialty opleidingen. Dit zijn bijvoorbeeld het geven van eerste hulp, het werken met een AED of het toedienen van zuurstof. Ook de opleiding "reddingsduiker" valt hieronder.

• Instructeuropleidingen:
Hieronder vallen alle opleidingen voor de persoon die van zijn hobby een (part-time) beroep wil gaan maken.

• Reizen:
Alleen maar een opleiding volgen zonder er later van te genieten is natuurlijk niet prettig. Daarom heeft WOSD ook een complete reisafdeling in haar organisatie zitten. Natuurlijk hebben we de meeste plaatsen eerst zelf bezocht om de kwaliteit te controleren.

 

WOSD wilt niet stilstaan. Indien een duiker of een instructeur aanvullingen en/of verbeteringen ziet, dan horen wij deze graag. De 'ogen en oren' in het veld zijn heel belangrijk voor ons. Daarom willen we de lijnen ook kort houden en hebben we ook 'Regionale Managers' in het veld. Samen kunnen we innovatief blijven en streven naar een nog beter systeem waarin veiligheid, plezier en een goede opleiding centraal staan.

De International Association for Handicapped Divers (IAHD) is in 1993 in Zweden door Maurice Parry opgericht met als doel duikinstructeurs op te leiden in het omgaan en opleiden van duikers die een lichamelijke beperking hebben. Omdat elke instructeur van een gerenommeerde duikorganisatie hieraan deel kon nemen, zijn de IAHD opleidingen vanuit Zweden over heel Europa uitgewaaid.

 

De International Association for Handicapped Divers (IAHD) is een professionele, internationale opleidingsorganisatie. De IAHD heeft zijn opleidingen ontwikkeld volgens de richtlijnen zoals die gesteld zijn door de International Organization for Standardization (ISO). Dit betekent dat onze opleidingen volgens de hoogste internationale normen voor veiligheid, kennis en vaardigheden zijn ontwikkeld.

 

Al sinds de oprichting van de IAHD hebben we hoge kwaliteit van onze opleidingen en innovaties hoog in het vaandel staan. Diverse internationale organen (h)erkennen dit. Hierdoor wordt de IAHD internationaal als een trendsetter gezien voor het opleiden van duikers met een beperking. Om onze hoge eisen te waarborgen hebben we de onderstaande (h)erkenningen ontvangen.

logo ISO ISO certificering
• De eerste internationale duikorganisatie voor mensen met een beperking die de opleidingen ISO gecertificeerd heeft.
Logo EUF Acceptatie door het European Underwater Federation (EUF)
• Eerste internationale duikorganisatie voor mensen met een beperking die een zetel in de EUF heeft.
logo CDWS Erkenning door de Chamber of Diving and Water Sports (CDWS)
• De eerste internationale duikorganisatie voor mensen met een beperking die een volledige opleidingsvrijstelling in Egypte heeft.

Logo IAHD INTROAltijd al willen weten hoe het is om onderwater te ademen, maar je hebt geen zin om een volledige opleiding te volgen, dan is de IAHD/WOSD 'SCUBA Duikintroductie' (duikintroductie met persluchtapparatuur) de perfecte mogelijkheid voor je.

SCUBA is een letterwoord voor “Self-Contained Underwater Breathing Apparatus” (onafhankelijk onderwater ademhalingsapparaat). Dit systeem is rond 1940 voor het eerst ontwikkeld voor militaire doeleinden. De huidige scuba apparatuur is echter niet meer te vergelijken met de materialen die vroeger werd gebruikt en scuba duiken is dan ook tegenwoordig één van de veiligste water recreatiesporten.

Deze ‘SCUBA Duikintroductie’ kan gevolgd worden door individuen, paren of groepen en is ook een perfecte ‘uitdaging’ voor vrijgezellenfeesten, schoolfeesten, teambuildingstrainingen, bedrijfsuitjes, etc.

De IAHD/WOSD “Scuba Duikintroductie” bestaat uit verschillende delen:

foto INTROTheoretische kennis:
In dit deel wordt je uitgelegd hoe de duikapparatuur functioneert en hoe je lichaam reageert op de onderwater omgeving. Hierdoor weet je precies hoe je daarna met deze duikapparatuur in het water moet omgaan, zodat je direct kan genieten van de duik.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of (beschut) buitenwater daadwerkelijk met scuba apparatuur duiken.

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 8 jaar (zwembad en confined water) en 10 jaar (open water);
• Aantoonbare zwemvaardigheid;
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:
• Alleen introductie geen decompressieduiken met persluchtapparatuur onder direct toezicht van een bevoegde duikinstructeur;
• Maximum duikdiepte: 12 meter.

Erkenning:
Deze IAHD/WOSD opleiding is ISO 11121 gecertificeerd. Dit betekent dat deze IAHD/WOSD opleiding voldoet aan de hoogste internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid.

Trimvesten

Trimvesten

In onze webshop bieden wij verschillende trimvesten aan. Ieder trimvest heeft zijn eigen kenmerken en kwalificaties. Wilt u meer informatie of advies over welk trimvest het beste voor u is neemt u dan vooral contact op met onze klantenservice, zij staan u graag te woord.

 

Onze duiklocaties

contentmap_module
Go to top
Template by JoomlaShine