Eagle RayMulti Level Deep Dive

Soms heb je van die momenten die je niet snel vergeet. Tijdens een van onze opleidingen, Multi Level Deep Dive was het weer zover dat we aan de Oost kust van Bonaire konden doen. De gemiddelde diepte aan de Oost kant is ongeveer 35 meter, wil je dieper dat kan maar dan zie je alleen maar zand. 35 meter is natuurlijk een mooie diepte en eigenlijk hoef je niet zo diep. In de opleiding Multi Level Deep dive gaan we naar 40 meter en ga je in etappes terug.

In de jaren dat ik nu duik heb ik maar weinig gebruik gemaakt van de diepte duiken maar het is erg handig op de kennis te hebben zeker als je op meerdere plekken van de wereld je duiken maakt want niet overal is het zo makkelijk duiken als op Bonaire. Op Bonaire heb je eigenlijk aan je Open Water brevet meer dan genoeg. Toch adviseer ik altijd een specialty Multi Level Deep Dive. Het geeft je namelijk meer kennis in je eigen veiligheid.

Kleine mannetjes worden groot....

Wat is er leuker voor een duikinstructeur dat je iemand mag opleiden en ziet dat je leerling stappen maakt in het proces. Voor mij, als instructeur is het opleiden van de jeugd fantastisch. Ik sta dan ook altijd met mijn neus vooraan als er een jonge dame/man komt in de categorie 8 jaar tot en met 14 jaar. De hersenen zijn nog volledig in ontwikkeling en ze pakken super snel informatie op zeker als ze het leuk vinden. In de jeugdopleidingen van Everybody can Dive hebben we dan ook gekeken naar hoe we de jeugdopleiding en de eisen er van die gesteld worden door WOSD (wat moet iemand kunnen) kunnen samenvoegen. Een extra dimensie voor onze jeugdige duikers. Naast de saaie theorie die helaas ook bij het duiken hoort hebben we onze zwembad sessies speciaal verder ontwikkeld en krijgen ze allerlei oefeningen in het water. Zoals het oppikken van ringen, een parcour zwemmen maar ook het achterover van een matras af. Allemaal dingen die kinderen leuk vinden om te doen en te wennen aan de duik equipement die hij/zij mee heeft.

Onze duiklocaties

contentmap_module
Go to top
Template by JoomlaShine