Diving with IAHD

 

Nadat de zwembad sessie's erop zaten en voor het eerst het open water betreden werd, gingen er natuurlijk zoals voor iedereen een aantal zenuwen door het lichaam van Andi & Maria. Het is net als voor iedereen die voor het eerst het open water betreed in een duikuitrusting even spannend. 

Als instructeurs hadden wij in onze opleiding al een duik gemaakt met onze benen bij elkaar gebonden zodat we enigzins konden ervaren wat iemand met een dwarsleasie voelt of eigenlijk niet voelt. De ervaring dat je alleen maar met je armen iets kunt en volledig afhankelijk bent van je jacket en van de instructeurs is een hele opgave. Nu hadden wij het geluk in onze opleiding dat wij al een goed neutraal drijfvermogen konden creëren. Het was dan ook dat we met Maria begonnen te oefenen op een neutraal drijfvermogen want onder geen voorwaarde mogen haar benen de bodem raken want een wondje herstelt heel moeilijk of helemaal niet. 

In de voorafgaande mail contact dat we met Maria en Andi hadden gehad ten aanzien van hun duikopleiding was er eigenlijk maar 1 ding dat centraal stond. Ze wilden graag een schildpad zien en hoe de opleiding zou gaan verlopen en/of ze beiden instaat waren om de opleiding tot een goed gevolg af te leggen dat was van een latere zorg. Tijdens de trainingen in het open water bleek al snel wat de voor een doorzettingsvermogen beiden hadden. Voor hun gold inderdaad... Don't let your limitation, be your limit. Beiden haalden alles uit de kast om te zorgen dat ze het zouden halen. Al snel werd duidelijk dat Andi richting een level 1 open water zou kunnen gaan voor Maria werd snel duidelijk dat het een level 3 werd en beiden konden zich vinden in deze conclusie. 

De statistieken laten niet te wensen over. Beiden zijn met vlag en wimpel geslaagd voor hun open water...!!

Namens het team van IAHD Bonaire van HARTE GEFELICITEERD EN WELKOM IN DE IAHD FAMILIE.

 

contentmap_plugin