Barcelo Bavaro Beach Resort | Punt Cana Dominicaanse Republiek

Daar ga je dan voor het eerst richting de Caribean voor een vakantie. Ondertussen heb ik de mooie leeftijd bereikt van 25 jaar, klaar met mijn studie, leuke vriendin en een vakantie All-inclusief op de Dominicaanse Republiek. Ik zou zeggen beter kan het niet worden. Al liggend op een stand bedje, kijkend naar het kraakheldere water en prachtige witte standen. In de ene hand een cocktail, het is toch al decadent met al die witte stranden en palmbomen en aan de andere kant mij mooie vrouw. Terwijl ik daar zo zit zie ik mensen met een een cilinder en jacket in het zwembad aan het werk. 

Nu is het zo dat dat ik niet echt iemand ben die stil kan zitten dus ik dacht dat wil ik ook, niet wetende wat me allemaal te wachten stond dus ik loop naar het kantoortje of eigenlijk een houten hutje om een palmboom gebouwd en ik vraag om informatie. De vriendelijke dame, die daar staat legt me uit dat in het zwembad mensen bezig zijn met een introductie duik. Daarnaast verteld ze dat er een mogelijkheid bestaat om een brevet te halen en dat je met dat brevet overal te wereld mag duiken. Ik vraag naar de prijzen en schrik eigenlijk een beetje maar goed het lijkt me super om te doen dus waarom niet. Ik betaal de $ 400,-- en de volgende dag zullen de lessen starten.

De volgende dag sta ik al op tijd klaar want ik heb er zin in. 

In een klein en warm lokaaltje waar wel een briesje door komt staat een man te vertellen wat we allemaal gaan doen. Nadat de eerste uitleg voorbij is gaan we spullen passen. Een jacket, een regulator, lood enz. enz. en dan wordt het tijd om de pier op te gaan en een duik te maken. Toch? Nee helaas we gaan eerst het zwembad in. Na een hele tijd in het zwembad verschillende dingen te hebben geprobeerd is, het de volgende dag dan eindelijk tijd om te gaan duiken in de wateren van Punta Cana. 

4 dagen later heb ik mijn brevet op zak en maken we nog een afsluitende duik ... Ik ben verkocht... Wat is duiken FANTASTISCH..!!

contentmap_plugin