Een greep uit het verleden | 2013

 

Een greep uit het verleden:

Tijdens een vakantie in Egypte aan de Rode Zee kun je als duiker natuurlijk niet de hele dag je voeten op het land houden. De Rode Zee lacht je toe en natuurlijk moet je dan het water in. Op het resort waar we op vakantie waren was er ook een duikschool. Eerder hadden we al een rond vaart gemaakt met een boot en waren dolfijnen tegen gekomen. De Rode zee lachte dus nog meer om een duik te gaan maken. 

Mijn laatste duik voor deze duik was al een half jaar geleden dus het werd tijd om eerste nog even te oefenen in het zwembad volgens de dive master. Ik vond het goed dus als eerste maar even het zwembad in. Nadat hij ervan overtuigd was dat het allemaal wel goed zat gingen we onze spullen aan boord brengen van een dingy. De dingy zou ons gaan brengen naar een plek waar we konden duiken. Het duikhorloge werd ingesteld en de spullen nogmaals gecontroleerd en voor ik het door had waren we al onderweg. 

De duik was mooi. De Rode Zee staat dan ook weer hoog op mijn verlanglijst je om daar te gaan duiken. Terwijl we onze safety stop aan het maken kwamen er ook nog een aantal nieuwsgierige dolfijnen voorbij. Toen de safety stop voorbij werden alle equipement snel in de dinky gelegd en doken we terug om nog even met de dolfijnen te zwemmen. Het zijn geweldige vissen... Totaal duurde het ongeveer een minuut of 10 dat de dolfijnen bij ons in de buurt bleven en daarna vertrokken we met onze dinky weer richting de steiger. 

De rode zee... zeker de moeite waard. 

 

 

 

contentmap_plugin