East Coast Diving BonaireWillemstoren Bonaire

Een echte aanrader voor iedereen die van duiken houdt maar.... Je voelt het al aankomen. Ja, daar is weer zo'n commerciële tekst zul je denken. Eigenlijk wel en eigenlijk ook niet want ik ga je vertellen dat je ook zonder gids fantastisch kunt duiken aan de Oost kust van Bonaire al is het even passen en meten. De oostkust van Bonaire staat er bekend om dat er een sterke stroming is en die is dan nog niet heel erg want een beetje ervaren duiker weet hoe het werkt. Met een goed gezond verstand kom je heel ver. Het zit hem meer in de entree van het water. Voordat je op een plek bent waar je kunt afdelen zul je eerst door de branding moeten en deze branding is sterk en soms met hele hoge golven. Het is dan ook aan te raden om goed te kijken hoe hoog de golven zijn en Ja zelf met de hoge en sterke golven is het mogelijk om een kantduik te doen. Mocht  je in die situatie zitten onthou dan goed dat je echt wel ervaring moet hebben om erin te gaan. Je eerste afdaal punt licht zeker een meter of 20 van de kant af daarvoor is het laag water en moet je lopen maar zodra je onder bent gaat er zo'n mooie wereld voor je open.....laughinglaughing

Mijn advies blijft toch zodra de branding binnen de 10 seconden is vraag een professional om met je mee te gaan. Iemand die meer ervaring heeft met het duiken op de oostkust. Een super alternatief is Andy van East Coast Diving. Bij Andy ben je in goede handen. Goed dit gezegd te hebben over naar de duik die wij gemaakt hebben aan de Oost kust. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Een gezegd is de ene zijn dood, is de ander zijn brood. Niet helemaal een fijne gezegde op dit moment maar toen Orkaan Irma over St. Maarten trok en alle gevolgen voor de inwoners van St. Maarten ontstond er op Bonaire een unieke mogelijkheid. Orkaan Irma trok namelijk alle oostelijk wind van het eiland weg. We noemen zoiets ook wel een reversal. Dat betekende voor de vele duikers op Bonaire dat er een vrije toegang was aan de oost kust, geen golven van 2 meter hoog, geen sterke branding en 15-20 seconden deining. Kortom: Gebruik maken van een mogelijkheid om zoveel mogelijk aan de oost kust te duiken. 

Tijdens een van onze trips kwamen we de mooiste vissen tegen en groot. Roggen, Schildpadden en zelfs een haai van ongeveer 4 meter passeerde de revue. Kortom: Een duik om NOOIT te vergeten!!

contentmap_plugin