Red Slaves Bonaire

Eerst een klein stukje geschiedenis. In 1635 kwam de VOC ook op Bonaire. Ze waren op zoek naar ingrediënten voor voedsel. Bonaire is rijk aan zout. Al snel werden er slaven naar Bonaire gebracht om het werk te doen. De huisjes waarin de slaven toen die tijd verblijven zijn nog altijd bewaard gebleven. Een minder leuke geschiedenis van deze prachtige duik spot. In eerste instantie hadden de gasten een verzoek gedaan om een duik te maken aan de oost kust van Bonaire maar daar is het helaas niet altijd mogelijk om te water te gaan. Een goede oplossing is dan om via duik spot Red Slaves te water te gaan. 

Parkeer je auto zoveel mogelijk aan de linkerhand van het terrein en ga dan het water in en zwem richting de gele boei in het water. Het nadeel dat er een mogelijkheid is dat je in eerste instantie tegen de stroming in moet. Daal dan af naar een meter of 18 waar je prachtig koraal vindt maar ook prachtige vissen die in scholen voorbij komen. Het is een hele rustige plek om te gaan duiken want er zijn niet veel duikers die deze plek uitkiezen. 

Blijf zolang mogelijk langs het koraal duiken rond een meter of 18. Op een gegeven moment kom je op een punt waar je duidelijk merkt dat het koraal een buiging maakt, op dat moment ga je omhoog naar een meter of 10 en kun je over het koraal of terug naar je de boei of mocht je nog voldoende perslucht hebben kun je er voor kiezen om wat noordelijker te gaan zodat je bij een grote zandplaat komt. Deze zandplaat bevindt zich al op een punt waar je normaal niet vanaf de kant het water in kunt. Je bevindt je dan ook aan de oost kust van Bonaire. Tijdens de guided dive die wij gemaakt hebben met Jos en zijn vrouw zijn wij eerst richting het oosten gegaan om daarna op te stijden naar een meter of 10 en vanuit daar richting het noorden. Logboek

Tijdens deze duik hebben we een maximale diepte behaald van 20,6 meter. Dieper is op deze locatie absoluut niet nodig. De totale diepte van de duik spot is rond de 30 meter. Het zicht was goed. De current was redelijk aanwezig toen we richting het Oosten gingen. Toen we richting het Noorden gingen was de current al een stuk minder en op de terug weg hadden we de stroming in onze rug. 

Red Slaves blijft voor mij, persoonlijk, een duik die iedereen gemaakt moet hebben. De entree is niet heel eenvoudig maar met een gezond verstand kom je heel ver. Eenmaal het eerste lastige stukje gehad te hebben is het daarna super easy vooral om dat er veel markeer punten zijn. 

 

 

contentmap_plugin