Barcelo Bavaro Beach Resort | Punt Cana Dominicaanse Republiek

Daar ga je dan voor het eerst richting de Caribean voor een vakantie. Ondertussen heb ik de mooie leeftijd bereikt van 25 jaar, klaar met mijn studie, leuke vriendin en een vakantie All-inclusief op de Dominicaanse Republiek. Ik zou zeggen beter kan het niet worden. Al liggend op een stand bedje, kijkend naar het kraakheldere water en prachtige witte standen. In de ene hand een cocktail, het is toch al decadent met al die witte stranden en palmbomen en aan de andere kant mij mooie vrouw. Terwijl ik daar zo zit zie ik mensen met een een cilinder en jacket in het zwembad aan het werk. 

Nu is het zo dat dat ik niet echt iemand ben die stil kan zitten dus ik dacht dat wil ik ook, niet wetende wat me allemaal te wachten stond dus ik loop naar het kantoortje of eigenlijk een houten hutje om een palmboom gebouwd en ik vraag om informatie. De vriendelijke dame, die daar staat legt me uit dat in het zwembad mensen bezig zijn met een introductie duik. Daarnaast verteld ze dat er een mogelijkheid bestaat om een brevet te halen en dat je met dat brevet overal te wereld mag duiken. Ik vraag naar de prijzen en schrik eigenlijk een beetje maar goed het lijkt me super om te doen dus waarom niet. Ik betaal de $ 400,-- en de volgende dag zullen de lessen starten.

Een greep uit het verleden | 2013

 

Een greep uit het verleden:

Tijdens een vakantie in Egypte aan de Rode Zee kun je als duiker natuurlijk niet de hele dag je voeten op het land houden. De Rode Zee lacht je toe en natuurlijk moet je dan het water in. Op het resort waar we op vakantie waren was er ook een duikschool. Eerder hadden we al een rond vaart gemaakt met een boot en waren dolfijnen tegen gekomen. De Rode zee lachte dus nog meer om een duik te gaan maken. 

Mijn laatste duik voor deze duik was al een half jaar geleden dus het werd tijd om eerste nog even te oefenen in het zwembad volgens de dive master. Ik vond het goed dus als eerste maar even het zwembad in. Nadat hij ervan overtuigd was dat het allemaal wel goed zat gingen we onze spullen aan boord brengen van een dingy. De dingy zou ons gaan brengen naar een plek waar we konden duiken. Het duikhorloge werd ingesteld en de spullen nogmaals gecontroleerd en voor ik het door had waren we al onderweg. 

East Coast Diving BonaireWillemstoren Bonaire

Een echte aanrader voor iedereen die van duiken houdt maar.... Je voelt het al aankomen. Ja, daar is weer zo'n commerciële tekst zul je denken. Eigenlijk wel en eigenlijk ook niet want ik ga je vertellen dat je ook zonder gids fantastisch kunt duiken aan de Oost kust van Bonaire al is het even passen en meten. De oostkust van Bonaire staat er bekend om dat er een sterke stroming is en die is dan nog niet heel erg want een beetje ervaren duiker weet hoe het werkt. Met een goed gezond verstand kom je heel ver. Het zit hem meer in de entree van het water. Voordat je op een plek bent waar je kunt afdelen zul je eerst door de branding moeten en deze branding is sterk en soms met hele hoge golven. Het is dan ook aan te raden om goed te kijken hoe hoog de golven zijn en Ja zelf met de hoge en sterke golven is het mogelijk om een kantduik te doen. Mocht  je in die situatie zitten onthou dan goed dat je echt wel ervaring moet hebben om erin te gaan. Je eerste afdaal punt licht zeker een meter of 20 van de kant af daarvoor is het laag water en moet je lopen maar zodra je onder bent gaat er zo'n mooie wereld voor je open.....laughinglaughing

Lion Fish (Koraal duivel)

Sinds 26 oktober 2009 heeft het koraalrif van Bonaire helaas een ongewenste gast, de koraalduivel (eng: red lionfish, lat: Pterois volitans). Deze vis is erg vraatzuchtig en heeft geen natuurlijke vijanden in de wateren van het Caribische eiland. Het aantal koraalduivels neemt schrikbarend toe. De autoriteiten in Kralendijk proberen zoveel mogelijk koraalduivels weg te vangen uit het koraalrif om de andere bewoners van het rif te beschermen. Sommige duikers op Bonaire zijn getraind om de koraalduivels te vangen.

Op dit moment zijn er 300 duikers op Bonaire die bevoegd zijn om op koraalduivels te mogen jagen. Van deze 300 duikers zijn er 35 duikers die iedere week met de jacht op koraalduivels bezig is. Wekelijks worden er honderden koraalduivels uit het rif van het duikeiland weggevangen. Bij het vangen van de koraalduivels op Bonaire worden zogenaamde ELF-harpoenen gebruikt. Een ELF-harpoen is een harpoen die geen projectiel afvuurt. Op deze manier wordt het kwetsbare koraal niet beschadigd. Het speervissen is op Bonaire overigens al jaren verboden maar de overheid heeft een uitzondering gemaakt voor de jacht op koraalduivels. Er zijn tegenwoordig hele instructie boekwerken geschreven waarin te lezen valt hoe het koraalduivel probleem op te lossen. 

Red Slaves Bonaire

Eerst een klein stukje geschiedenis. In 1635 kwam de VOC ook op Bonaire. Ze waren op zoek naar ingrediënten voor voedsel. Bonaire is rijk aan zout. Al snel werden er slaven naar Bonaire gebracht om het werk te doen. De huisjes waarin de slaven toen die tijd verblijven zijn nog altijd bewaard gebleven. Een minder leuke geschiedenis van deze prachtige duik spot. In eerste instantie hadden de gasten een verzoek gedaan om een duik te maken aan de oost kust van Bonaire maar daar is het helaas niet altijd mogelijk om te water te gaan. Een goede oplossing is dan om via duik spot Red Slaves te water te gaan. 

Onze duiklocaties

contentmap_module
Go to top
Template by JoomlaShine