Professional Association of Diving Instructors (PADI)PADI

 

Wie kent PADI nu niet? Padi is de grootste duikorganisatie van de Wereld en ook wel de bekendste. Op 09 september 2000 heb ik mijn eerste PADI certificaat behaald. Waarom? Geen idee waarom ik PADI heb gekozen waarschijnlijk omdat er op dat resort alleen PADI werd aangeboden. Ik was namelijk op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Zoals velen van ons  behalen we onze eerste certificering op een vakantie omdat we er daar veel met duiken in aanraking komen. Net zoals ik.....

In 2015 verhuisde ik naar het "Divers Paradise" Bonaire. Of eigenlijk, ik ging er op vakantie en duiken op Bonaire is een unicum voor mensen die van duiken houden. Zo vind je op alle hoeken van de straat wel een duikshop met verschillende prijzen voor de huur van equipement, duik cilinders enz enz enz... Wat je er niet vindt is dat de prijzen verschillen deze liggen zo dicht bij elkaar dat het weinig verschil maakt qua kosten. Wel in service... en dat was voor mij erg belangrijk. 

Aangezien ik duiken er leuk vindt ben ik verder gaan kijken naar de verschillende manieren waarop de vele duikorganisaties hun opleidingen aan bieden. Ik heb gekeken bij SSI, WOSD, TDI en PADI. Er zit niet heel veel verschil in het aanbieden van de opleidingen toch zijn er duidelijk veel verschillen tussen alle organisaties. Het gaat er om dat je een organisatie pakt die bij jou past. PADI is een wereldwijd erkent certificaat en overal te wereld kun je er mee duiken, SSI heeft dezelfde voorwaarden, WOSD heeft dit ook. 

 

Ik heb gekozen om eerst mijn instructeurs diploma te gaan halen bij WOSD. Is WOSD beter dat SSI of PADI. Nee hoor alleen er zitten wat kleine verschillen in. De eerste zijn kosten van alles en dat is duidelijk te zien. PADI, de grootste is ook direct de duurste, WOSD kleiner dan SSI & PADI en is dan ook goedkoper dan de 2 genoemden. Voor mij was er een heel belangrijk verschil en dat is veiligheid. 

Je zult je nu afvragen: Veiligheid? Is PADI dan onveilig. Nee verre van anders zouden ze de grootste niet meer zijn. Toen ik in 2000 mijn eerste duikbrevet haalde moest ik leren om duiktabellen te lezen, duikcomputers waren nog in opkomst en erg duur toen die tijd in aanschaf. Op dit moment verwacht PADI dat je een duikcomputer hebt tijdens je opleiding. Dat betekend ook dat je dus duikt op een meet instrument dat kapot kan gaan of het nieuwe batterijtje is er niet goed in gezet dan moet je toch weten wat je aan het doen bent. Bij WOSD is dit niet het geval. Daar wordt van je verwacht dat je, je duiktabellen kent. Mocht dan je duikcomputer kapot gaan dan kun je op je analoge meters je duik afmaken bij PADI moet je, je duik afbreken want je hebt namelijk niet de kennis meer van de duiktabellen. Een klein maar essentieel verschil. 

Everybody can Dive biedt duikopleidingen van PADI aan omdat we zeker achter het PADI Certificaat staan en net zoals we doen bij WOSD & IAHD is het verwachten van elke cursist dat ze verstandig zijn tijdens het duiken. Bij Everybody can Dive krijg je dan ook niet zo maar het certificaat maar die krijg je zodra onze instructeur vindt dat je veilig het water in kunt met je buddy!!! Denkt onze instructeur dat kan nog niet dan maken we gewoon nog een extra duik (free of charge) of we doen de theorie (free of charge) lekker nog een keer. Wel zo veilig en wel zo fijn.

Naast deze reden bieden wij het aan omdat we regelmatig de vraag krijgen of we ook meer aanbieden dan alleen WOSD certificeringen en IAHD Certificeringen.